Foredrag – kontrolscanninger af personer med et acusticusneurinom

I morgen Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 17-19 vil overlæge Rikke Schnack-Petersen, der er daglig leder på Høreklinikken på Odense Universitetshospital fortælle om afdelingen og orientere om erfaringer med kontrolscanninger af personer med et acusticusneurinom (vestibulært schwannom).

Der er stadig nogle få ledige pladser tilbage, hvorfor ikke medlemmer af foreningen også er velkomne.

Tilmelding sker ved at sende en mail til AN foreningen på medl@acusticusneurinom.dk senest kl. 11.00 tirsdag den 20. – Skynd jer – det er først til mølle princippet. Se annonceringen fra OUH nederst her

To spændende gå-hjem-møder

OBS! Gå-hjem-mødet på Rigshospitalet er desværre blevet aflyst grundet den aktuelle COVID-19 situation. Vi beklager.

På trods af COVID-19 situationen har vi fået aftaler i stand med ørelægerne på henholdsvis Rigshospitalet og Odense Universitetshospital.

Under hensyn til at kunne overholde COVID-19 forskrifterne fra Sundhedsstyrelsen er antallet af deltagere ved begge møder desværre begrænset til 15. Det er derfor vigtigt at tilmelde sig hurtigt.

Møderne er forbeholdt medlemmer af foreningen, men i det omfang, der er plads, er medlemmer af foreningens Facebook-gruppe og øvrige interesserede personer diagnosticeret med et acusticusneurinom (vestibulært schwannom) også velkomne.

Vi tager forbehold over for ændringer i programmet, ligesom møderne med kort varsel kan aflyses som følge af ændringer i hospitalernes og Sundhedsstyrelsen retningslinjer.

Der vil være god tid til at stille spørgsmål. Vi serverer sandwich og drikkevarer.

 

Rigshospitalet er der tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 17-19 foredrag af ørelægerne og koordinationssygeplejerske Kirsten Læssøe:

  1. Hørebevarende kirurgi med anvendelse af monitorering af hørelsen under operationen, v. Per Caye-Thomasen
  2. 40 år – opfølgning af observerede patienter, v. Martin Reznitsky
  3. Forudsigelse af tumorvækst i forbindelse med diagnostisk scanning – opdatering, v. Hjalte Sass
  4. Patientens forløb i ØNH-afdelingen, v. Kirsten Læssøe

 

Mødet finder sted på Rigshospitalet, Inge Lehmanns vej, opgang 7, 2100 København.

Tilmelding senest mandag den 19. oktober ved mail til Vibeke Kisbye medl@acusticusneurinom.dk,

dansk@acusticusneurinom.dk eller på foreningens telefon +45 4649 6718.

 

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 17-19 vil overlæge Rikke Schnack-Petersen, der er daglig leder på Høreklinikken på Odense Universitetshospital fortælle om afdelingen og orientere om erfaringer med kontrolscanninger.

Odense Universitetshospital har indført en ny procedure for de patienter, der følges med scanninger. De bliver nu kontaktet telefonisk med henblik på bestilling af scanning og efterfølgende svar.

Mødet afholdes på Øre-Næse- Hals/Høreklinik Afdeling F, Odense Universitetshospital, Kløvervænget 19, Indgang 85, 3. sal, 5000 Odense C.

Tilmelding ved mail til Adrian Antonipillai medl@acusticusneurinom.dk, dansk@acusticusneurinom.dk eller på foreningens telefon +45 4649 6718 senest mandag den 12. oktober.

Nye hospitalsafsnit på Rigshospitalet

© Rigshospitalet

 

De afdelinger, der behandler acusticusneurinomer (vestibulære schwannomer) på Rigshospitalet, flytter til hospitalets nye Nordfløj. Flytningen sker fra 20. september.

Afdelingerne får ved samme lejlighed nye navne.

  • Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik skifter navn til Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi med adresse på Inge Lehmanns vej 8, Opgang 7.
  • Neurokirurgisk Klinik skifter navn til Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi med adresse på Inge Lehmanns Vej 6, Opgang 6.

Nordfløjen er med 33 højteknologiske operationsstuer indrettet til behandling af mange forskellige typer af patienter og tilpasset patienters og pårørendes behov med 209 sengestuer – heraf 196 enestuer med eget bad og toilet (Kilde Rigshospitalet, 2020).

Medlemsblad nr. 2 2020

Det nye nummer af medlemsbladet er i trykken og vil blive udsendt snarest.

Du finder det nye nummer her

Livskvalitet er temaet i bladet. Her kan du læse lidt om de nyeste internationale undersøgelser og hvilke forhold, der har betydning for livskvaliteten for personer opereret for et acusticusneurinom (vestibulært schwannom). Du kan også læse personlige beretninger om, hvordan en kosmetisk ansigtsoperation og brugen af øjendråber kan forbedre livskvaliteten.