Efter operation


Efter operationen er man indlagt fra 1-8 dage. Man bliver rutinemæssigt skannet dagen efter operationen og så ellers efter et år.

Ved udskrivelsen sendes en elektronisk genoptræningsplan (GOP) til din hjemkommune. Kommunen har derefter en forpligtigelse til at levere den i GOP foreslåede genoptræning inden for 5-7 dage. Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvordan det rent praktisk kommer til at foregå.

Hos nogle patienter forlænges indlæggelsestiden på grund af udsiven af hjernevæske fra såret. I sjældne tilfælde er et mindre operativt indgreb nødvendigt for at lukke hullet.

Det er meget forskelligt, hvordan man har det efter operationen. Nogle patienter slipper nemt over operationen og slipper for bivirkninger. Andre patienter får få eller flere bivirkninger.

Træthed er almindelig efter en længerevarende operation. Det kan være et generende problem for nogle. Derfor er det vigtigt at få den ro og hvile, man har behov for. Det kan være en middagslur eller 20 minutters afslapning med benene oppe. Frem for alt gælder det om at lytte til sin krop.

Det er efter operationen ikke ualmindeligt med en periode med følelsesmæssige nedture. Man er påvirket af operationen og af omvæltningen i ens liv. Man skal måske vænne sig til enten at høre med ét øre, høre lidt dårligere med det opererede øre eller måske til både at have mistet hørelse og fået forringet ansigtsnervefunktionen.

Det er vigtigt at være i gang, men man skal ikke presse sig selv til hurtigt at skulle genoptage sit hidtidige arbejde i fuldt omfang, hvis man ikke føler sig frisk til det. For heftig og for energisk tilbagevenden til det tidligere aktivitetsniveau kan i nogle tilfælde senere føre til en periode med ekstrem træthed, modløshed og manglende selvsikkerhed.

Rekonvalescensperioden kan være af forskellig varighed, typisk fra mellem 2–6 måneder.

 

Operationsarret nogen tid efter operationen

Nedenfor en opremsning af de mange forskellige bivirkninger, der kan opstå efter operationen. De kan være midlertidige eller permanente.

Det er vigtig at pointere, at nedenstående bivirkninger er en opremsning af mange af de bivirkninger, som kan opstå.

Det er fuldstændigt individuelt, hvilke bivirkninger den enkelte rent faktisk får. Læs mere om nedenstående bivirkninger herunder: